Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Winston Ronde: “Ons team heeft karakter”

Aanstaande zondag staan Amsterdam Crusaders en Arnhem Falcons op Sportpark Sloten tegenover elkaar om te bepalen wie de eerste finalist wordt van Tulip Bowl XXXI, die op 5 juli wordt gehouden. Gridiron kijkt achterom, maar uiteraard ook vooruit met Cru hoofdcoach Winston Ronde.

“Ik heb in 30 jaar coachen nog nooit zoveel zware blessures meegemaakt,” begint Ronde aan het interview. “Het seizoen heeft wat dat betreft een bizarre wending genomen en mij ontstemd. Er zat een bitter randje aan. Het zijn ook niet de minste spelers die wij verloren hebben. Het waren stuk voor stuk spelers die hun sport ook serieus benaderen.”

 

Toch geeft de oefenmeester van de Cru de blessures niet de schuld van een stroef seizoen. In tegendeel: “Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe het team een team is gebleven.” Illustratief was de 0-62 ass whooping die de ploeg uit Amsterdam opliep tegen de Duitse Comets in de EFL-competitie. “Dik achter staan en toch weer strijdend het veld op stappen met zijn allen, terwijl je weet dat je kansloos bent, is het bewijs dat je karakter hebt als team. Het is al met al een schitterend seizoen geworden met de leer momenten die nodig zijn om te groeien.”

 

Ook in de Nederlandse competitie kwam Amsterdam steeds op het juiste moment bovendrijven. Sterker nog, het spel van de laatste weken geeft hoop dat een nieuwe opwachting in de Tulip Bowl tot de mogelijkheden behoort. “Op het juiste moment pieken is iets wat ik altijd voor ogen heb en deel met het team. Onze lange en zware trip naar Spanje heeft daar flink aan bijgedragen,” aldus Ronde. Zondag wacht Arnhem en de coach verwacht een totaal andere wedstrijd, dan de wedstrijd die twee weken geleden werd gewonnen.

 

“Arnhem heeft hun big boys er dit keer bij, dus hun running game zal nog beter lopen. De playmakers zijn er ook, dus de combinatie run-pass zal nog beter worden verdeeld. We gaan ons natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden, maar er is geen ruimte voor extra trainingen. Bovendien hebben we afgelopen zondag weer zwaar averij opgelopen en zullen we enkele spelers noodgedwongen moeten missen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *