Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Martin Doomen: “Met goede flow richting halve finale”

Ook Arnhem Falcons hoofdcoach Martin Doomen wordt deze week aan de tand gevoeld. Nederland kijkt halsreikend uit naar de playoff-kraker tussen Amsterdam Crusaders en Arnhem Falcons. Doomen is daar zelf geen uitzondering op: “We gaan met een goede flow richting de halve finale.”

 

Het was een goed seizoen voor de Arnhemmers, alhoewel zijn team iets te vroeg piekte. “Tot en met de thuiswedstrijd tegen Eagles ging het allemaal van een leien dakje,” aldus Doomen. “En ik ben blij dat de laatste game wel weer laat zien dat iedereen bij ons het spelletje snapt, inclusief de nieuwkomers. We gaan met een goede flow richting de halve finale. We zijn op hetzelfde punt als vorig jaar, maar om het beter te doen is het een must om de halve finale te winnen.”

 

Doomen beseft dat het geen makkelijke opgave is, zeker ook omdat de Crusaders de afgelopen weken ook in een flow zit. “Onze prioriteit is om de passing game aan de praat te krijgen op offense. Als ons dat niet lukt, dan wordt het zeer moeilijk. Verdedigend moeten we ons concentreren op het stoppen van de run. Dat misten we de laatste game.”

 

Doomen prijst zich niet gelukkig met de late wisseling in het schema. “We moeten kijken of onze spelers hun werkschema weer om kunnen gooien. De onduidelijkheid over de playoff datum maakt het haast onmogelijk om iedereen erbij te hebben. Gelukkig hebben we een team met veel diepte. Het vertrouwen is er.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *