Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gear4Teams Player of the Week: Week 10

Voor de tweede keer dit seizoen gaat de Gear4Teams Player of the Week-award richting huize Holtslag. Running back/linebacker Joost Holtslag sleept de prijs deze week binnen na zijn prima wedstrijd tegen Leiden Lightning.
Ondanks het feit dat hij niet de premier back is in Arnhem, maakt Holtslag indruk op de positie. Eerder dit seizoen was hij een one-man wrecking crew tegen de Hilversum Hurricanes en ook de afgelopen week was het weer raak. De jonge Falcons, die veel rookies lieten spelen met het oog op de play-offs, lieten weinig heel van de Lightning en wonnen met 44-8. Drie touchdowns kwamen op naam van Holtslag. Tweemaal vond hij de endzone over de grond, eenmaal via de lucht. Holtslag is dit seizoen echter voornamelijk linebacker en ook dat legt hem geen windeieren. Tegen Leiden noteerde hij drie interceptions en een safety. Als kicker was hij bovendien perfect bij de extra punten: 6 van de 6.
Voor Holtslag telt dit seizen maar één ding: het winnen van de Tulip Bowl. Na een prima start van het seizoen maakte zijn ploeg even pas op de plaats, maar het vertrouwen op een goede afloop is er nog steeds. “We hadden drie verloren wedstrijden achter de rug, waarvan we er in twee de winst gewoon hebben weggegeven. We zaten in een negatieve spiraal en ik wilde er persoonlijk voor zorgen dat dit werd omgezet in iets positiefs, waardoor we de aankomende wedstrijd tegen de Cru gewoon gaan winnen. Mijn seizoen is pas geslaagd als we die beker de lucht in tillen en dit seizoen hebben we echt een goede kans!”
Ook op persoonlijk vlak was het voor Holtslag overigens een mooie week. Vrijdag vroeg hij tijdens een luchtballonvaart zijn vriendin ter huwelijk. We gaan er vanuit dat ze ja heeft gezegd feliciteren het paar alvast met hun aanstaande huwelijk! Maar eerst de AFBN play-offs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *