Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Errol Zeefuik: “Hilversum overall lastige tegenstander”

In Alphen staat aankomende zondag om 14:00 uur de tweede halve finale op het programma. De Alphen Eagles en de Hilversum Hurricanes mogen onderling uitmaken wie de tegenstander van Amsterdam Crusaders wordt op zondag 5 juli. Gridiron kijkt vooruit met Eagles hoofdcoach Errol Zeefuik: “Hilversum heeft een goed team. Wij mogen ze zeker niet onderschatten.” Foto: Maarten van Bergen.

Coach Zeefuik kijkt terug op een lastig seizoen, waarbij hij zijn visie en zijn doelen naar onderen moest bijstellen. Toch is de oefenmeester tevreden met wat het team heeft neergezet: “Uiteindelijk besluiten we het regular season met een 9-1 record en een overwinning in de EFL tegen een team uit de eerste divisie van de GFL. Dat is geen misselijke prestatie.”

Zeefuik weet echter als geen ander dat prestaties uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst. “Hilversum heeft een goed team, maar we moeten gebruik maken van hun run defense. Ze zullen met zeven man in de box willen spelen, waardoor er voor ons in de passing game kansen liggen. Als onze offensive line goede combo-blocks zet, dan kan het voor ons wel eens een leuke wedstrijd worden. Overall is Hilversum echter een lastige tegenstander. Dat zie je ook met de resultaten die ze hebben neergezet tegen Amsterdam Crusaders. We mogen ze zeker niet onderschatten.”

Alphen mist naast enkele belangrijke spelers ook defensive coordinator Erwin Gloudemans. Gloudemans is niet toevallig ook de speler die in de slotweken van de competitie regelmatig beslissend is geweest met turnovers. “We missen een paar spelers, omdat we op een andere playoff datum spelen. Het is balen, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben. We hebben het bij de bond aangegeven, we moeten het doen met de jongens die we hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *