Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bouthoorn en Eagles op zoek naar kwartet

Voor het vijfde jaar op rij spelen de Alphen Eagles komende zondag in de Tulip Bowl. De ploeg uit Zuid-Holland kroonde zich de afgelopen drie jaar tot kampioen van Nederland en wil dat maar wat graag voor een vierde keer op rij doen. Gridiron sprak met de quarterback van de ploeg, Richard Bouthoorn, over het afgelopen seizoen en zijn kijk op de komende kraker tegen de Amsterdam Crusaders.

Net als zijn concullega Joey Kraan weet Bouthoorn nog niet zeker of hij komend seizoen ook under center staat. “De motivatie is ondertussen een patroon dat de laatste jaren terugkeert. Het spelen van de quarterbackpositie is alleen leuk als er wedstrijden worden gespeeld of als je wordt uitgedaagd op de training.”

Aan motivatie voor de wedstrijd van zondag heeft Bouthoorn uiteraard geen gebrek. De voornaamste reden waarom de quarterback denkt dat zijn ploeg gaat winnen is duidelijk. “Omdat wij al veel ervaring hebben met het spelen onder druk en de connectie dan alsnog weten te vinden. Iedereen weet al jaren welk spelletje we spelen. We hebben dit seizoen al veel wedstrijden achter gestaan en ook dit heeft er niet toe geleid dat we verloren hebben. Nu het eenmaal draait hebben wij de mensen die het verschil maken en wij worden de kampioen van 2015! Wederom niet de Cru maar Alphen, voor de vierde keer!”

Het volledige interview met Richard Bouthoorn vind je vanaf donderdagavond terug in de Gridiron Tulip Bowl XXXI special, die online verschijnt. Voor een abonnement op het enige American Football tijdschrift van Nederland klik je hier.

Wil je Tulip Bowl XXXI live bijwonen? Dan kun je hier een kaartje bestellen voor slechts €3,75!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *