Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Substance abuse nog steeds een probleem in de NFL

Op de meeste dagen tijdens de lente- en zomermaanden is het nieuws rond de NFL nogal schaars. Er zijn geen wedstrijden om over te schrijven, spelers zijn thuis of op training en journalisten halen constant oude koeien uit de sloot om toch maar hun dagelijkse updates te kunnen schrijven. Maar op andere dagen valt het nieuws ineens met bakken uit de lucht. Vandaag is zo een dag. Een dag die volledig in het teken staat van substance abuse.

Het gebruik van verboden middelen, met name cannabis, blijft toch een zeer groot probleem in de NFL. Ook dit jaar zijn er al weer een paar grote namen die zich verbrandden aan het verplichte plasje in het potje. Wie zich verbrandt moet daarna natuurlijk op de blaren zitten. Afgezien van een fikse geldboete worden de meeste spelers ook nog eens geschorst voor een bepaald aantal wedstrijden. Zo zetten ze niet alleen zichzelf maar ineens hun hele team een hak. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste spelers die dit jaar al positief testten en bij gevolg ook één of meerdere wedstrijden aan de zijlijn moeten doorbrengen.

De meest verrassende naam op de lijst zoals die er vandaag uit ziet is toch wel Antonio Gates. De Tight end van de San Diego Chargers testte positief voor performance enhancing drugs. Hoewel hij onwetendheid als excuus aanhaalt neemt hij toch volledige verantwoordelijkheid op zich. Hij zal de eerste vier wedstrijden van heet seizoen missen. Een tweede speler die vier wedstrijden zal moeten missen is Sheldon Richardson van de New York Jets. Hij werd betrapt op het gebruik van Cannabis. De derde grote naam is Cowboys linebacker Rolando McClain ook hij zal vier weken geschorst worden al is niet helemaal duidelijk voor wat. Duidelijk is wel dat deze schorsing een aderlating is voor de toch al wankele defense van de Dallas Cowboys die volgend seizoen ook al defensive end Greg Hardy moeten missen voor tien weken (personal conduct code violation.)Om het rijtje dan volledig af te maken is ook Packer Datone Jones voor één wedstrijd geschorst na een positief plasje.

Zo blijkt dat het zelfs voor sterren in de NFL moeilijk is om nee te zeggen. En hoewel er een zaak te maken valt voor de spelers geschorst voor het gebruik van cannabis, vermits het niet echt performance inhancement is, blijft het een domme manier om geschorst te worden. Hopelijk blijft ons lijstje beperkt tot deze spelers want het zal moeilijk worden om nog meer grote namen wedstrijden te zien missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *