Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Schema AFBN Finaleweekend op z’n kop door hitte

Het komend weekend gaat het hele sportleven in Nederland plat, vanwege de verzengende hitte. In Amsterdam staat echter het finaleweekend van alle AFBN-competitiedisciplines gepland. De bond heeft, na overleg met de medische commissie en diverse verenigingen en coaches, besloten om de aanvangstijden van zaterdag aan te passen. Een woordvoerder: “Veiligheid staat voorop. Wij hebben gekozen voor een oplossing die veel finalepret voor de jongste spelers beloofd. Hierbij wordt de middagzon zoveel mogelijk vermeden.”

Lees het nieuwe schema dus aandachtig door, bestel je tickets en neem als toeschouwer vooral iets mee om jezelf te beschermen tegen de zon.

De eerste finale start zaterdag al op 9.30. De Peewees komen op rugbyveld 17 al voor dag en dauw in actie, gevolgd door finales om 10.30 (Cubs) en 11.30 (Senior Flag). In de middag valt het even droog qua football, om rond 16 uur weer te beginnen met de Cadets. De bond houdt voor deze wedstrijd overigens nog een slag om de arm. Op zaterdagochtend zal voor 10.30 uur worden besloten of de verzengende hitte invloed heeft op deze wedstrijd. Een noodscenario is dat deze game wordt verschoven naar zondagmorgen 9.30 uur.

De dag wordt afgesloten met het kampioenschap in de Eerste Divisie, de Runner Up Bowl tussen Groningen Giants en Enschede Broncos.

In een schema ziet dit er als volgt uit:

9.30 Peewees:
Arnhem Falcons – Lightning Leiden

10.30 Cubs:
Amsterdam Crusaders – Lelystad Commanders

11:30 Senior Flag:
Den Haag Hyenas – Utrecht Dominators

16.00 Cadets:
(onder voorbehoud in nood zondagochtend 9.30 – beslissing zaterdagochtend uiterlijk 10.30)

19:00 Runner Up Bowl:
Groningen Giants – Enschede Broncos

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *