Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

HBO’s ‘Ballers’ met frisse invalshoek

We hebben weer een nieuwe TV-serie om te volgen als American Football-liefhebbers. De HBO-serie ‘Ballers’ toont vanavond alweer haar derde aflevering van het seizoen, waarin het draait om leven van actieve en gepensioneerde Football-spelers in Miami. Met Dwayne ‘The Rock’ Johnson als hoofdrolspeler ontdek je ook enkele echte NFL-sterren.

Als je de ‘Ballers’-afleveringen ziet, heeft het veel weg van een reality-serie. Sowieso komen echte NFL-teams aanbod (in het door Mark Wahlberg geproduceerde werk), in plaats van al die fictieve nonsense uit andere films en series. Daarnaast is het niet allemaal goud dat er blinkt. Eén van de hoofdrolspelers (Omar Benson Miller) is een vroegtijdig gepensioneerde speler die als autoverkoper weer geld in het laatje wil krijgen. Andere centrale figuur is een receiver die na een opstootje in een nachtclub ontslagen wordt door de Packers. Heel actueel natuurlijk.

ballers-posterDeze laatste rol wordt gespeeld door de zoon van Denzel Washington, John David. Deze John David was ooit een undrafted rookie runningback bij de St. Louis Rams en Rhein Fire (in 2007). Hij speelde vervolgens in de UFL tot deze ter ziele ging en hij koos om in zijn vaders voetsporen te treden. De oplettende kijker zit in de eerste afleveringen ook runningback Steven Jackson en receiver DeSean Jackson in gastrolletjes.

Tussen al feel good-werk dat er al was in het genre American Football, biedt ‘Ballers’ een nieuw inzicht rondom de strijd van spelers om aan werk te komen en de rol van spelersmakelaars en adviseurs daaromheen. Daarbij zien we ‘The Rock’ als onzekere adviseur aan het werk. En voor de kenners: ook Dwayne Johnson heeft een football verleden. Hij won een kampioenschap in college met de Miami Hurricanes en speelde in de CFL bij de Calgary Stampeders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *