Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

AFBN tevreden over finaleweekend

De dag na Tulip Bowl XXXI kan de AFBN terugkijken op een prachtig finaleweekend. Maar liefst acht finales in verschillende disciplines werden in twee dagen afgewerkt. Het blik aan belangrijke matches bracht uiteindelijk een kleine 1600 toeschouwers op de been. Niet verwonderlijk dat de AFBN dan ook terugkijkt op een prettige 4 en 5 juli. Foto: Bob de Calonne (bodeca.nl).

Woordvoerder John Mahnen: “Het was een belangrijk weekend voor onze relatief kleine sport. Voor ons gevoel was een goed evenement op een neutrale centrale locatie noodzakelijk om ook nieuwe mensen eens te laten proeven aan het footballgevoel. Zowel de organisatie als de teams zijn erg tevreden over de accommodatie van Spark United, die in het verleden al diende als strijdtoneel voor de Amsterdam Rugby Sevens en het jaarlijkse frisbee evenement, Windmills.”

De woordvoerder liet doorschemeren dat er wellicht in de toekomst wel een terugkeer naar “De Eendracht” in het verschiet ligt: “Het idee van een vaste stek voor het jaarlijkse kampioenschap is dit weekend vanuit verschillende hoeken geopperd. Het stadsbestuur van Amsterdam stond er in ieder geval voor open om de jaarlijkse clash tussen de kampioenen in de toekomst vaker te organiseren.”

Andere finales
De Tulip Bowl XXXI was de hoofdact van het finaleweekend American football. In totaal waren er acht hoofdprijzen te verdelen in verschillende categorieen. Amsterdam Crusaders was met vier hoofdprijzen (naast Tulip Bowl ook de Dyan Kralt Bowl, de Cadet Tackle finale en Cub Flag finale) grote winnaar van het weekend. De andere prijzen waren voor Lightning Leiden (Peewees Flag) en Den Haag Hyena’s (Senior Flag).

Groningen Giants werd op zaterdag kampioen in de Eerste Divisie door een afgetekende overwinning van 34-0 op Enschede Broncos. Hierdoor promoveren zij en lossen zij volgend seizoen Nijmegen Pirates af in de Eredivisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *