Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Giants trekken contractaanbieding Pierre-Paul in na vuurwerk-incident

De New York Giants hebben een contractaanbieding van vier jaar ter waarde van 60 miljoen dollar aan het adres van Jason Pierre-Paul (26) ingetrokken. Reden: de pass rusher heeft op ‘Independence Day’ afgelopen zaterdag zijn eigen hand ernstig toegetakeld middels het afsteken van vuurwerk.

Het schijnt dat het gebruik van je handen in de NFL belangrijk is, dus probeer je als professional elk risico op blessures eraan te vermijden. Pierre-Paul dus niet. Bij het vieren van ‘4th of July’ in zijn huis in Zuid-Florida is er blijkbaar iets van vuurwerk in zijn hand ontploft en moest hij direct naar het ziekenhuis.

Het is voor de buitenwereld nog onbekend wat de schade precies is, maar in elk geval ‘zit zijn hand nog aan elkaar’ volgens de dokters. Het is afwachten of er zenuwen beschadigd zijn, maar feit is wel dat zijn hand er schijnbaar uitziet alsof die door de afvalverwerker is gegaan.

Reden voor de Giants om de langdurige contractaanbieding in te trekken. De clubleiding heeft in maart wel de franchise tag op Pierre-Paul geplakt, maar het bijbehorende contract ter waarde van 14.8 miljoen dollar voor het komende seizoen heeft hij nog niet getekend.

Het is dus afwachten wat de schade is en wat de toekomst Pierre-Paul gaat brengen. Maar JPP heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden, dat kunnen we wel stellen. Pun intended.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *