Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Marcel Meijerink blijft head coach DJL

Marcel Meijerink blijft nog tot en met 2017 Head Coach voor het Dutch Junior Lions team. Meijerink, sinds 2009 aan het roer bij de DJL, maakt zich daarmee op voor het Europese kampioenschap voor onder de negentien jaar, dat over twee jaar plaatsvindt.

‘Ik wilde er zelf geen aandacht aan schenken’, zegt Meijerink nuchter over de stilte rondom zijn besluit. ‘Ik dacht dat de AFBN dat misschien wel zou doen, maar niet dus.’ Meijerink was vandaag aanwezig op de eerste dag van het LEF footballcamp, waar Gridiron later dit weekend ook over schrijft. ‘Veel jonge gasten hier, ik moet zeggen dat het er allemaal erg goed verzorgd uitziet!’

Meijerink maakt op 6 september aan de buitenwereld bekend hoe de volledige coaching staff rond de DJL er uit ziet. De coaches zelf horen dat natuurlijk eerder, ‘maar ik verwacht daar misschien wel wat verandering in.’ Op die dag trainen de Dutch Junior Lions voor het eerst in aanloop naar het EK, en Meijerink kiest bewust voor een nieuwe aanpak.

Voor die eerste ‘rookie’ training roept de staff spelers op die op 1 januari 2016 vijftien, zestien of zeventien jaar oud zijn. Dat houdt ze eligable voor het Europese kampioenschap. ‘We kiezen bewust voor veel jonge spelers. We moeten wel. Andere landen hebben de luxe elk jaar met alleen negentienjarigen te komen. Bij ons gaat dat niet.’ De Dutch Junior Lions noemt hij verder een ‘opleidingstraject’. ‘Football hoeft bij die gasten nog niet in het DNA te zitten, we willen potentie zien. Dat is voor nu het belangrijkst.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *