Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Chancellor komt niet opdagen bij Seahawks

Waar Russell Wilson zijn gewenste centjes heeft gekregen van de Seattle Seahawks, vindt strong safety Kam Chancellor dat hij ook meer geld verdient. De Seahawks vinden nog van niet en daarom heeft één van de beste safeties uit de NFL besloten om niet op te komen dagen bij de start van het trainingskamp.

Chancellor speelde zichzelf in vier jaar in de NFL, drie keer in de Pro Bowl. Zijn contract loopt nog tot 2017 en hij staat op de loonlijst in 2015 met een jaarsalaris van 4,55 miljoen dollar. Een salaris dat niet past bij zijn status als elite-speler… vindt hij zelf. De Seahawks hebben in eerdere gevallen van Marshawn Lynch en Michael Bennett al laten weten lopende contracten over meerdere jaren niet voortijdig op te waarderen.

Deze patstelling leidt er vooralsnog toe dat Chancellor thuis blijft en per dag 30.000 dollar boete moet betalen. Over 150 dagen is zijn jaarsalaris dus op aan boetes. Defensive end Michael Bennett heeft al eieren voor zijn geld gekozen. Hij dreigde eerder ook met een ‘holdout’, maar meldt zich nu toch maar braaf voor het trainingskamp.

Kaalslag Legion of Boom
Het alom geprezen achterveld van de Seahawks krijgt er hiermee een zoveelste vraagteken bij. Bij alle vier de posities is er wel een verhaal of vraagteken. De Legion of Boom kan het komende jaar daarom wellicht de achilleshiel gaan worden in plaats van de winnende factor.

Chancellor komt vooralsnog niet opdagen, waar de andere safety Earl Thomas het seizoen gaat beginnen op de Physically Unable to Perform (PUP)-lijst als gevolg van een schouderoperatie. Ster-cornerback Richard Sherman is ook nog een vraagteken. Zijn elleboog ging uit de kom in de NFC Championship Game, maar hij koos voor een lichamelijk herstel zonder operatie. De vierde basisspeler van het afgelopen jaar, cornerback Byron Maxwell, koos voor een contract bij de Philadelphia Eagles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *