Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Weilandfootball moet honger naar football stillen

Nederland gaat massaal de wei in met schimmige scrimmages op kuilerige weilandjes. De eerste staat te gebeuren in Almere, waar Dutch Junior Lions headcoach Marcel Meijerink op persoonlijke titel een full contact 7-on-7 passing event heeft georganiseerd, waarbij het “contact level acceptabel genoeg is om alle leeftijden tegen elkaar te laten spelen”. Hiernaast is er ook in Den Haag een bijzonder evenement gepland “Blitz in the Park”. Het is een 5-on-5 flag tournament in het Haagse Zuiderpark.

Het dingetje in Den Haag is op 5 september en wordt georganiseerd door de onbekende weldoeners van de Unified St. Maarten Connection. Entree kost een respectabele 30 euro, maar daar krijg je dan onwijs veel voor terug. Echt waar, check de poster: eten en drinken na de wedstrijd. En de hele dag door (gratis!) water.

Met de drills proberen zowel de coaches als de spelers een mooie brug te slaan naar het NFL seizoen, dat 10 september aanvangt. Wij hopen echter dat alle actieve participanten er met beleid in gaan. Dit soort ‘ballen in het park”-projectjes zijn meestal aanleiding tot blessures van allerlei aard en niet door de verzekering gecovered.

Ben jij net als ons liever een couch potatoe, bestel dan een abonnement op NFL Gamepass. Mis geen seconde van het NFL-seizoen met je eigen 24/7 all-access abo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *