Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Patriots ontslaan Flynn en gaan ‘all-in’ op Jimmy

De New England Patriots leggen de teugels van de franchise volledig in de handen van back-up Jimmy Garoppolo wanneer Tom Brady zijn vier wedstrijden schorsing uitzit. Het back-up-plan van de back-up belandde vandaag op straat toen Matt Flynn ontslagen werd.

Er hing altijd een hype om Flynn, maar de voormalig vervanger van Aaron Rodgers kon dit nimmer waarmaken. Hij had zijn hoop gevestigd op de Patriots met een mogelijke schorsing van Tom Brady. Door een slepende hamstring blessure kon hij tot op heden niet het verschil maken. De Patriots willen na Brady toch graag twee fitte quarterbacks onder contract hebben staan. Die tweede fitte quarterback is Ryan Lindley geworden die vandaag tekende in plaats van Flynn.

Zelfs de website van de New England Patriots schaamt zich voor deze aankoop. Lindley is een regelrechte laagvlieger. Hij gooide in zijn eerste twee jaar bij de Arizona Cardinals maar liefst zeven interceptions tegenover 0 touchdowns. Een rating van 46,7. Deze statistieken worden volledig verzwegen op de site van de Patriots. Zij noteren alleen dat hij vorig jaar terugkeerde bij de Cardinals, na een poosje op de practice squad van de Chargers, om twee touchdowns te gooien en vier onderscheppingen.

De kans lijkt daarom reëel dat Flynn weer terugkeert bij de Patriots als hij weer fit is. Ondanks dat hij het nooit helemaal waarmaakte zijn zijn 17 touchdowns en 11 onderscheppingen altijd beter dan de cijferlijst van Ryan Lindley.

De Patriots hopen ondertussen dat Jimmy Garoppolo gewoon zo goed speelt dat Lindley alleen een clipboard hoeft vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *