Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Steelers kicker komt niet ongehavend uit Hall of Fame Game

Pittsburgh Steelers kicker Shaun Suisham werd het eerste, maar ongetwijfeld niet het laatste, slachtoffer van preseason football 2015. De kicker werd gedwongen het veld te verlaten na de kick-off bij de start van de tweede helft. Na een tackle op Vikings returner Marcus Sherels ging hij neer met knieblessure, later beschreven door head coach Mike Tomlin als ‘mogelijk ernstig’. Het is voorlopig onduidelijk hoe lang Suisham, een betrouwbare kicker die aan zijn zesde seizoen in Pittsburgh begint, buiten strijd is. (Foto: timesonline.com)

Suisham is momenteel de enige kicker op het 90-men roster van de Steelers. General manager Kevin Colbert doet er dan ook goed aan om snel een kicker of twee toe te voegen in de hoop een goede vervanger binnen te halen indien Suisham ook de start van het seizoen zou missen. Mogelijke vervangers van Suisham zijn Jay Feely (39), Billy Cundiff (35) of Shayne Graham (37). Hun percentage van gemaakte field goals in hun laatste volledige seizoen lag echter telkens een stuk lager dan de 90,6% die Suisham vorig jaar haalde.

Update: Een MRI op maandag bevestigde de vermoedens van een gescheurde ACL in zijn linkerknie. Suisham zal de rest van het seizoen op injured reserve moeten doorbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *