Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Green Baret debuteert op z’n 34e

De meeste NFL-carrières lopen zo’n beetje op het einde als de speler halverwege de dertig is. Voor Nate Boyer is dat precies omgekeerd. De long-snapper van Seattle Seahawks maakte dit weekend op 34-jarige leeftijd zijn debuut tegen Denver Broncos.

Het past allemaal perfect in het plaatje van The American Dream: een 34-jarige undrafted rookie die ogenschijnlijk vanuit het niets door de vice-kampioen wordt opgepikt en nog speelt ook. Maar het verhaal is nog mooier. Hoyer is namelijk een ex-groene baret. In zijn zes jaar bij de Amerikaanse commandodienst werd hij meerdere malen op missie gestuurd naar onder andere Irak en Afghanistan. En daarvoor probeerde hij ook nog eens een film-carrière in Hollywood te beginnen, maar dat lukte dan weer net niet. Je kunt tenslotte niet alles hebben.

Op zijn 29e besloot Boyer het football eens te proberen en werd long-snapper bij Texas Longhorns. Daar speelde hij in totaal 39 officiële wedstrijden alvorens de Seahawks hem inlijfden. In zijn eerste wedstrijd kon deze Amerikaanse held echter niet voorkomen dat de Broncos er met een 22-20 zege vandoor gingen, maar daar maalde niemand om.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *