Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vikings RT Phil Loadholt scheurt achillespees

Adrian Peterson zal dit seizoen achter het block van een andere right tackle moeten aanlopen. De gigantische blocker Phil Loadholt (2,03m en 159kg) zal de rest van het seizoen moeten uitzitten met wat hoogstwaarschijnlijk een gescheurde achillespees is. De blessure gebeurde tijdens een play in het eerste kwart van de wedstrijd tegen de Tampa Bay Buccaneers. De betekenisloze preseasonwedstrijden eisen zo weer een nieuw slachtoffer op. (Foto: scout.com)

De second round pick in 2009 is voornamelijk gekend voor zijn run blocking en was een belangrijk onderdeel van de offensive line die de baan vrijmaakte voor Petersons wonderbaarlijke seizoen in 2012, toen hij NFL MVP werd en 2097 yards ophaalde. Begin 2013 werd hij daarvoor beloond met een vierjarig contract voor $25 miljoen. Hiermee werd hij terecht één van de best betaalde right tackles in de NFL.

Loadholt zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk vervangen worden door rookie T.J. Clemmings. De rauwe tackle werd voor de draft getipt als mogelijke selectie in de eerste ronde. Mogelijke gezondheidsproblemen zorgde er echter voor dat hij tot in de vierde ronde gleed. Indien Clemmings zijn potentieel kan waarmaken, is het mogelijk dat Loadholt volgend jaar zijn job verliest aangezien hij ook vorig jaar al vijf wedstrijden miste met een ernstige blessure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *