Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

De Arizona Cardinals geven Chris Johnson nog een kans

Running back Chris Johnson zal opnieuw op het veld te bewonderen zijn. De Arizona Cardinals lieten Johnson, ooit gekend als CJ2K, een contract van een jaar ondertekenen waarin hij maximaal $2 miljoen kan verdienen. De ex-Titans en Jets running back werd in eerste instantie aangetrokken om de afwezigheid van rookie David Johnson op te vangen. De third round pick heeft nog niet kunnen meetrainen tijdens training camp door een hamstringblessure. (Foto: bleacherreport.com)

Nu zes jaar verwijderd van zijn 2006 yards in 2009, zijn tweede jaar in de NFL, zijn er twijfels bij het niveau van de bijna 30-jarige running back. Na enkele minder sterke seizoenen tussen 2011 en 2013 bij de Tennessee Titans, waarin hij telkens nog wel aan 1000 yards raakte, haalde hij vorig jaar maar 663 yards op voor de New York Jets in 155 carries. De Cardinals rekenen er nu op dat hij nog iets in de tank heeft om een backfield te helpen dat er vorig jaar slecht aan toe was. Met 3,29 yards per carry haalden ze het laagste gemiddelde in de NFL.

In Arizona zal Johnson voornamelijk fungeren als back-up voor Andre Ellington. Na een beloftevol eerste seizoen zette die, geplaagd door verschillende blessures, een grote stap terug in het voorbije seizoen. Voldoende rust is dan ook nodig om de smalle scatback fit door het seizoen te loodsen. Net als Ellington is ook Chris Johnson voornamelijk een boom or bust runner die nooit sterk was in kleine ruimtes en op 3rd down. Johnson miste echter nog maar één wedstrijd in zijn zevenjarige carrière, een ongetwijfeld niet onbelangrijke statistiek in de keuze van GM Steve Keim en head coach Bruce Arians voor CJ.

Het contract sluit een tumultueus tussenseizoen af voor Johnson. Nadat hij eerst werd opgepakt voor het openlijk dragen van een wapen, werd hij in maart neergeschoten in Orlando tijdens een drive-by shooting. Hij kwam er vanaf met een schotwonde in de schouder en overleefde net als een andere passagier de aanval, een andere vriend kwam echter wel om het leven.

Johnson krijgt nu de rest van training camp en drie preseasonwedstrijden om te bewijzen dat hij nog thuishoort in de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *