Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Junior Galette valt uit voor de rest van het seizoen

Pass rusher Junior Galette scheurde zijn achillespees nog voor hij één snap van betekenis speelde voor de Washington Redskins. Als gevolg van deze blessure is hij de volgende in een lange rij spelers die de rest van het seizoen zullen missen. De 27-jarige outside linebacker tekende in Juli een contract voor één jaar bij de Redskins na een verblijf van vijf jaar bij de New Orleans Saints, de ploeg die hem als undrafted free agent een contract aanbood na de 2010 NFL draft. (Foto: NOLA.com)

Galette werkte zich de voorbije jaren op tot één van de betere pass rushers in de NFL, de Saints beloonden hem dan ook met een vierjarig contract voor $41,3 miljoen in september 2014. Na één jaar en $17,5 miljoen wilden ze in New Orleans echter al van de lastige linebacker/defensive end af. Aan zijn prestaties op het veld lag het niet nadat hij in twee seizoenen voor 22 sacks had gezorgd. Verschillende problemen naast het veld en in de kleedkamer zorgden er echter voor dat ze hem liever kwijt dan rijk waren, ondanks het grote verlies dat ze zouden maken op zijn contract.

In Washington werd Galette binnengehaald om samen met Ryan Kerrigan een formidabel linebackerduo te vormen en hun problematische verdediging te verstevigen. De Redskins zullen nu echter hun second round picks in de voorbije twee drafts, Trent Murphy en Preston Smith, een belangrijkere rol moeten geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *