Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Jeremy Maclin geeft af op Fantasy Football

NFL spelers en twitter. Het is niet altijd de meest gelukkig combinatie gebleken. Hoe vaak is het al niet gebeurd dat een speler uit enthousiasme, frustratie of zelfs pure verveling iets zonder na te denken op het internet gooit om vervolgens de halve wereld over zich heen te krijgen. Neem onlangs nog de voormalig tight end van de Packers die via het social media kanaal de kwaliteiten van zijn ex-ploeggenoot Aaron Rodgers in twijfel trok, maar hierdoor vooral zichzelf te kijk zette.

Nu is het Jeremy Maclin die zijn borst kan nat maken. De wide receiver van Kansas City Chiefs vond het nodig om Fantasy Football liefhebbers online af te kraken. Reden hiervoor was dat Maclin in de voorbereiding van dit seizoen tweemaal een touchdown pass van Alex Smith wist te vangen, waar de quarterback in het gehele afgelopen seizoen niet een keer een van zijn receivers in de endzone wist te vinden. En dus wordt Maclin direct gezien als de nr. 1 receiver van de Chiefs….voor fantasy football. En dat schoot de speler in het verkeerde keelgat: “It amazes me how ‘Fantasy Football’ is the only football that some of you know,” Maclin said. “It’s sad. News flash for yall (sic): I don’t give a damn about ur (sic) “Fantasy” football team. #ChiefsKingdom”

Een nogal heftige reactie voor eigenlijk juist iets positiefs. Maar waar de speler de fans beschuldigt dat fantasy football belangrijker voor hen is dan de prestaties van hun team in de NFL zelf, is juist hij degene die zich hier wel opvallend druk over maakt. Het is nog maar de vraag wat dit voor zijn draft positie in het fantasy football zelf gaat betekenen. Maar als je dan toch een receiver van de Chiefs in jouw team wilt hebben, dan is Maclin toch jouw man. Of hij het nu zelf wilt of niet.

 

Door Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *