Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Julio Jones blijft ook na 2015 een Atlanta Falcon

Na Dez Bryant, Demaryius Thomas en TY Hilton is Julio Jones de vierde speler in het rijtje topreceivers dat deze zomer een nieuw contract kon ondertekenen. De wide receiver van de Atlanta Falcons kreeg een vijfjarig contract voor $71,25 miljoen, met $47 miljoen gegarandeerd. Hiermee liggen zijn inkomsten in de lijn van de contracten van Bryant en Thomas, al krijgt Jones net wat meer guaranteed. De makelaar van AJ Green, twee picks voor Jones gekozen tijdens de 2011 draft, weet waar hij aan toe is. (Foto: isportsweb.com)

De zesde pick van de 2011 draft sukkelde in 2013 met blessures, maar kon in zijn drie andere seizoenen de verwachtingen meer dan inlossen. In vier seizoenen verzamelde de ex-Alabama receiver 278 catches, 4330 yards en 26 touchdowns. Het voorbije seizoen, waarin hij voor de tweede keer naar de Pro Bowl werd gestuurd na 2012, zette Jones het franchise record voor yards in één seizoen scherper met 1593 yards.

Onder nieuwe offensive coordinator Kyle Shanahan wordt nog meer verwacht van de dynamische receiver. Zeker nu Roddy White een dagje ouder wordt en de Falcons nog geen opvolger gevonden hebben voor Tony Gonzalez, zal hij meer dan ooit het gewicht van de aanval moeten dragen samen met quarterback Matt Ryan.

Julio Jones was echter niet de enige voormalige top pick die een nieuw contract voorgeschoteld kreeg. Offensive tackle Trent Williams van de Washington Redskins gaat in vijf seizoenen $66 miljoen verdienen met $43,25 miljoen gegarandeerd. De vierde pick van de 2010 draft staat te boek als één van de beste blind side protectors in de NFL. Zijn nieuwe contract reflecteert deze status nu hij op jaarlijkse basis de beste betaalde OT in de league wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *