Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL onderzoekt kleverige handschoenen

New York Giants receiver Odell Beckham Jr. baart eigenlijk al het gehele pre-season lang door opzien door zijn spectaculaire one-handed catches. Vooral de vangbal tegen Dallas Cowboys was van ongekende schoonheid. De aanvaller leek de bal met slechts drie vingers uit de lucht de plukken, iets wat haast onmogelijk lijkt en dus reden genoeg voor de NFL om de huidige handschoenen onder de loep te nemen.

Rich McKay, voorzitter van de NFL Competition Committee, vraagt zich in een interview met de Los Angeles Times hardop af of de huidige handschoenen niet te veel grip hebben. “Als je naar de ontwikkeling van de handschoenen in de afgelopen tien jaar kijkt, dan moet je je wel afvragen of de spelers hier niet te veel voordeel uit halen.”

McKay wordt daarin gesteund door Tim Brown, oud-receiver van Los Angeles/Oakland Raiders en Hall of Famer. “Natuurlijk Beckham Jr. een geweldige speler. Een soort freak of nature zelfs, want hij heeft enorme handen. Maar dit soort vangballen zijn niet normaal. Ik weet zeker dat de handschoenen de grootste reden zijn voor deze catches.”

Het zijn overigens niet alleen de receivers die voordeel uit de handschoenen halen. De meeste safeties hebben er ook baat bij en zelfs quarterbacks doen steeds vaker een handschoen aan. Zo gebruiken Peyton Manning en Tom Brady vaak een handschoen aan hun werphand en was ook Kurt Warner niet vies van dit hulpmateriaal.

De vraag is nu of de NFL hier echt maatregelen tegen moet en gaat nemen. Het spel wordt er immers spectaculairder door en als iedereen het doet, wie haalt er dan nog echt voordeel uit?

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *