Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Redskins geven (momenteel) de voorkeur aan Kirk Cousins

De Washington Redskins hebben hun starter voor de eerste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen de Miami Dolphins) bekend gemaakt. Head Coach Jay Gruden had in deze offseason de keuze uit maar liefst drie quarterbacks die vorig seizoen elk minstens vier wedstrijden gespeeld hebben bij de Redskins. Met Colt Mccoy (4 wedstrijden), Kirk Cousins (5 wedstrijden) en Robert Griffin III (9 wedstrijden) was er vorig jaar al een quarterback-controversie die in de offseason alleen nog maar aangewakkerd werd.

De uitendelijke keuze is gevallen op Kirk Cousins. Hij zou, volgens bronnen, het beentje voor hebben op RG III wegens een hersenschudding die RG III opliep in de preseasonwedstrijd tegen de Detroit Lions. Diezelfde bronnen beweren ook dat het nog niet 100% vast staat dat Cousins ook de volgende weken de starter blijft en dat RG III nog altijd kans maakt om toch de season-opener tegen de Dolphins te starten.

Robert Griffin III blijft dus nog steeds in de running, al zal dit ook wel wat te maken hebben met de ongelooflijke prijs die de Redskins betaald hebben om hem in 2012 te kunnen draften (die 1st-round picks en één 2nd-round pick). Kirk Cousins lijkt namelijk momenteel een betere en vooral duurzamere optie under center.

Update: Head Coach Jay Gruden verkondigde dat Cousins de starter zal blijven voor de rest van het seizoen. Gruden zei dat deze beslissing niet gemaakt werd door de blessure van Griffin, maar dat de prestaties van Cousins tijdens de voorbije wedstrijden beter waren.

Mis niets van de Washington Redskins met NFL Gamepass. Als je nu bestelt via de advertentie op gridiron.nl (adblock moet wel uitstaan) krijg je er een gratis abonnement op Gridiron Magazine bovenop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *