Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Fred Jackson speelt komend seizoen in Seattle

Running back Fred Jackson heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe werkgever nadat zijn contract bij de Buffalo Bills werd opgezegd. De Seattle Seahawks boden hem een contract voor het komende seizoen aan, een kans die hij met beide handen greep. Zijn kwaliteiten in pass blocking zullen ongetwijfeld een belangrijk aantrekkingspunt zijn geweest voor de Seahawks. Hun offensive line is namelijk één van de slechtste in de NFL aan de rechterkant van left tackle Russell Okung.

In Seattle zal hij fungeren als back-up van Marshawn Lynch, waarmee hij al eerder samenspeelde in Buffalo tussen 2007 en 2010. De twee running backs bleven sindsdien goede vrienden, wat ongetwijfeld een rol zal hebben gespeeld bij de keuze van de 34-jarige runner.

De situatie in Seattle is echter ook vanuit een footballstandpunt ideaal voor Jackson. Hij komt terecht in een aanval die gecentreerd is rond de run, als back-up van een topspeler die de dertig nadert en dus af en toe gerust zal moeten worden. Ook wordt hij onmiddellijk de tweede running back op de depth chart, nu Robert Turbin wandelen werd gestuurd en Christine Michael de voorbije twee jaar niets liet zien.

Fred Jackson krijgt zo de ideale kans om zijn eerste Super Bowl, eigenlijk zelf zijn eerste play-offwedstrijd, na te streven in het komende seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *