Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Seksistische taal brengt Redskins in verlegenheid

De NFL spelers lijken het maar niet te leren: social media en het posten van zogenaamde grappige of juist bewuste shockerende berichten is geen slimme combinatie. Zeker niet als je als American Football speler al continu in de spotlights staat. Ditmaal is het DeSean Jackson die niet weet hoe om te gaan met deze (inmiddels niet eens meer zo) moderne communicatie methode.

Zo plaatste de wide receiver van Washington Redskins afgelopen zaterdag een plaatje op Instagram met de tekst: The woman who knows her place never loses her position. Of de speler hier gewoon grappig mee wil zijn of er een diepere betekenis mee heeft, is niet duidelijk. Zeer aannemelijk is dat het gewoon weer een typisch voorbeeld van ondoordacht gedrag is. Wat wel duidelijk is, is dat dit veel kwaad bloed zal zetten bij de (met name vrouwelijke) fans.

Alsof dit nog niet voldoende was, plaatste Jackson zondag een plaatje met de tekst: You gotta learn that you ain’t gotta react to everything. Just let clowns do what clowns do and watch the show. Of dit een reactie op zijn post van zaterdag is, is ook niet helemaal duidelijk. Maar het valt opnieuw in de categorie “niet bijster slim”.

Met dit social media gedrag breng Jackson zijn werkgever bovendien opnieuw in verlegenheid en dat is juist iets wat Washington Redskins na al het gedoe rondom quarterback RG3 niet kon gebruiken.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *