Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Runningback stress bij Rams… of niet?

Veel vraagtekens over de grondaanval van de St. Louis Rams. Gisteren maakten ze bekend dat rookie runningback Todd Gurley zeker tot en met week 3 niet zal spelen. Backup Tre Mason is een ‘game-time decision’ voor zondag.

De Rams kozen met Gurley de meest talentvolle runningback in de draft. Of hij in de NFL ook geweldig kan zijn, hebben we nog niet kunnen beoordelen omdat hij herstellende is van een gescheurde kruisband. Ze willen in St. Louis hun dure draftpick niet zomaar voor de leeuwen gooien en geven hem de tijd om goed te herstellen. Verstandig omgaan met je ‘assets’ is dit zeker. Op z’n vroegst komt Gurley pas in week 4 in actie tegen de Arizona Cardinals.

Ondertussen heeft Tre Mason last van zijn hamstring en wordt zondag pas op het laatste moment duidelijk of hij kan spelen. Trainen heeft de afgelopen tijd niet gedaan. Daardoor blijft eigenlijk alleen Bennie Cunningham over in het achterveld als zekerheidje. Eigelijk ligt de aanval compleet in handen van quarterback Nick Foles. Maar of dat de Rams nu vertrouwen moet geven voor een goede seizoensstart valt te bezien. Toch lijken ze nog niet gestresst in St. Louis. Misschien om de keuze om Gurley de tijd te geven  voor de lange termijn gewoon het beste is.

Of misschien toch Zac Stacey (foto) terughalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *