Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Terelle Pryor en Jarrid Hayne zien hun NFL droom waarheid worden

Het leven in de NFL is voor de meeste spelers een verhaal van ‘ik versus de wereld’. Een ingesteldheid waarin je voor jezelf uitmaakt dat het nooit genoeg is. Dat je altijd harder moet werken om je baan niet te verliezen. One more play, one more rep, one more time. Die mindset waarin je jezelf pusht tot de limiet en nog één stap verder is terug te vinden in alle geweldige spelers die we kennen. Ik denk aan grote namen zoals Ray Lewis, Tom Brady, Richard Sherman en J.J. Watt. Maar ook bijvoorbeeld aan de recent gecutte cornerback Charles James. Ook hij had deze aanstekelijke instelling en zeg nu zelf, het was een plezier om hem bezig te zien in Hard Knocks bij de Houston Texans.

Hoewel Charles James de finale cut niet haalde zijn er toch twee andere spelers, die net als hem moesten opboksen tegen de hele wereld, die toch hun droom verwezenlijkten. Tyrelle Pryor en Jarrid Hayne hebben beide wel hun strijd tegen Goliath gewonnen en een plaatse bemachtigd op het 53-man roster van hun team. Hayne, tot vorig jaar een ster in de Australische Rugby League, is de nieuwste punt-returner en running back van de San Fransisco 49’ers. Terelle Pryor is op zijn beurt dan weer de allernieuwste receiver van de Cleveland Browns. Beide spelers hebben dit jaar een grote verandering achter de rug. Voor Hayne was de overschakeling van rugby naar football een grootse uitdaging terwijl Pryor zich omschoolde van quarterback tot wide receiver.

Bij beide spelers is de beslissing om hen in het roster op te nemen echter niet enkel gebaseerd op hun talent op de gekozen positie. Vooral bij Pryor werd er gekeken naar zijn veelzijdigheid. De pas geconverteerde receiver zal waarschijnlijk ook fungeren als derde quarterback tijdens training en als punt protector bij special teams. Ook voor Hayne gaf zijn veelzijdigheid de doorslag. Tijdens de preseason liet de Aussie immers zien dat hij een uitstekende punt-returner is met exceptionele ballskills.

Niet enkel een grote work-ethic is dus nodig in de NFL maar ook een gezonde dosis geluk en de wil om je meerdere dingen eigen te maken. De twee spelers die hun jongensdroom verwezelijkten en nu integraal deel uitmaken van de greatest sport on earth tonen de kleine jongen die toch nog steeds in mij zit om naar de sterren te reiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *