Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Throwback Thursday: Brady schenkt Big Ben Waardeloze Topdag

Ga er maar lekker voor zitten donderdagnacht als de Patriots en Steelers samen het NFL seizoen openen. De laatste keer dat de teams elkaar troffen, scoorden ze samen 86 punten en gooiden zowel Tom Brady als Ben Roethlisberger minimaal 400 yards bij elkaar en ieder vier touchdowns. Alleen waren die van ‘Big Ben’ geen klap waard.

De Feiten van NFL Openers op Donderdag:
Het is de veertiende keer dat het seizoen geopend wordt op donderdagavond. De Patriots en de Steelers zijn ook nog eens de enige twee ploegen die deze wedstrijd sinds de intrede in 2002 twee keer wisten te winnen. Deze vier overwinningen kwamen allemaal tot stand op het eigen veld. De Steelers zijn dus in het nadeel als uitspelende ploeg bij deze opening. Sowieso werd in dertien voorgaand edities elf keer gewonnen door de thuisploeg. De New York Giants trokken tot twee keer toe aan het kortste eind.

De vorige Patriots vs. Steelers
In week 9 van 2013 was het tot en met het derde kwart spannend met een tussenstand van 24-24. Daarna draaide Tom Brady er een versnelling bij op weg naar de 55-31 eindstand. Hij gooide 432 yards en drie spelers gingen ieder dik over de 100 yards (Gronkowski, Dobson en Amendola). In totaal kregen de Steelers 610 yards te verwerken. Nog nooit kreeg Pittsburgh zoveel terreinverlies om de oren. Hoofdcoach Mike Tomlin zal hier in zijn speech vanavond voor de wedstrijd nog wel even aan refereren.

Saillant detail: twee jaar geleden werden voor de wedstrijd de Boston Red Socks geëerd als kampioenen in de MLB. Nu worden uiteraard de eigen Patriots met de Super Bowl in de spotlight gezet. Parallellen genoeg op weg naar een avondje genieten.

Bekijk hierboven de highlights van twee jaar terug als voorproefje op vannacht!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *