Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gronkowski verplettert de Steelers defense

De man van de openingswedstrijd van het NFL seizoen was ongetwijfeld Rob Gronkowski. Tom Brady gooide voor 288 yards en vier touchdowns, Julian Edelman ving 11 ballen, maar Gronk demonstreerde het meest van alle Patriots. De tight end ving vijf ballen, haalde 94 yards op en scoorde drie touchdowns in de 28-21 overwinning op de Pittsburgh Steelers.

Hij was gedurende de hele wedstrijd onstopbaar voor een defense vol communicatieproblemen en een gebrek aan talent zonder Troy Polamalu en Dick LeBeau.

Na een rustig eerste kwart, kwam Gronkowski pas echt onder stoom. Bij een 0-0 tussenstand ving hij zijn eerste bal, waarna hij later op de drive zijn eerste touchdown van het seizoen op het bord zette. Hij werd volledig vrijgelaten door de verdediging van Pittsburgh, waarna hij safety Robert Golden van zich afzette en de endzone kon inlopen voor een 16-yard touchdown.

Later in de eerste helft verdubbelde hij de score op een play-action pass van Tom Brady. Safety Will Allen miskeek zich op de play fake en raakte Gronkowski maar met één arm aan. Gronk kwam zo achter de verdedigers van Pittsburgh en op dat moment staat het al 14-0. Brady hoefde niets meer te doen dan de bal in een boogje over de veel kleinere covermen te gooien.

Meer dan de helft van zijn yards, 52 op precies te zijn, haalde hij op in één play in het vierde kwart. Rookie linebacker Bud Dupree laat Gronkowski voorbij lopen zonder al te veel contact. Brady wierp de perfecte pass, waarna de tight end nog maar eens duidelijk maakte dat hij een freak of nature is met zijn grootte en wendbaarheid. Met een simpele cut liet hij safety Mike Mitchell voor zich neervallen.

Later die drive zorgde Gronkowski er eigenhandig voor dat New England niet enkel zijn 21-14 voorsprong kon behouden, maar ook kon uitbreiden. Na een fumble van Dion Lewis vlak bij de goal line was de tight end als snelste bij de bal. Drie plays later werd hij in motion gebracht richting de zijlijn waarna hij één op één stond met een linebacker. Het was meteen duidelijk waar de bal naartoe ging gaan, maar ook te laat om er nog iets aan te veranderen. Touchdown Gronkowski en game over voor de Pittsburgh Steelers.

Gronkowski zette zijn teller na deze wedstrijd op 57 touchdowns in zijn carrière. Vier tight ends haalden er in hun hele carrière meer op dan de 26-jarige Gronkowski. Kijk en geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *