Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

A.J. Green speelt tot 2019 in Cincinnati

Bengals wide receiver A.J. Green is de volgende in de rij spelers die zijn contract verlengde voor aanvang van het seizoen. In 2015 verdient hij nog $11,75 miljoen in het optiejaar van zijn rookiecontract. Van 2016 tot 2019 gaat hij $60 miljoen verdienen, een gemiddelde van $15 miljoen per seizoen.

Het belangrijkste wapen van quarterback Andy Dalton sinds hij als vierde werd gekozen in de 2011 NFL draft, haalde in zijn eerste vier seizoenen telkens meer dan 1000 yards op. Hiermee werd hij de eerste speler sinds Randy Moss die daar in slaagde. De enige verrassing in deze onderhandelingen was dan ook dat het zo lang duurde voor er een akkoord gevonden werd.

Het nieuwe contract van Green verschilt niet erg veel van de verbintenissen van Dez Bryant, Demaryius Thomas en Julio Jones, al krijgt Green iets meer over de komende vijf jaar dan Bryant en Thomas. Het nieuwe geld dat aan het contract werd toegevoegd na 2016, is dan weer meer dan Jones zal krijgen op jaarlijkse basis. Ook krijgt hij de kans om een jaartje vroeger opnieuw van free agency te proeven.

Met deze onderhandelingen uit de weg, kunnen de Bengals proberen om beter te doen dan de voorbije seizoenen. Onder head coach Marvin Lewis konden ze nog geen play-offwedstrijd winnen. Met hun beste receiver op het veld, houden ze in ieder geval hun kansen gaaf om hier verandering in te brengen.

 

Het allereerste Gridiron magazine is verschenen. Losse exemplaren zijn te koop voor 2,99 euro en te lezen op smartphone en tablet. Klik op de buttons hieronder om de gratis app te downloaden of bestel een abonnement

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *