Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ook Ben Roethlisberger is boos op de Patriots

 

Mike Tomlin was niet de enige Steeler die met wrange gevoelens terugkeerde naar Pittsburgh. Ook quarterback Ben Roethlisberger was ontevreden over de gang van zaken bij de New England Patriots. Het grote verschil: Big Ben trok zich weinig aan van de problemen met de headsets. 

Het probleem van Ben Roethlisberger? De Patriots hadden een ongeschreven regel verbroken. De play in kwestie was een kantelmoment tijdens de wedstrijd. Met een achterstand van 21-11, vroeg in het vierde kwart, stonden de Steelers aan de poort van de endzone van New England, third down met nog één yard te gaan. Om de Steelers in verwarring te brengen, bewoog de hele defensive line van de Patriots naar links vlak voor de snap. Het manoeuvre werkte, left tackle Kelvin Beachum sprong offside en de Steelers moesten tevreden zijn met een field goal.

Roethlisberger reageerde furieus op de beslissing van de scheidsrechters om de Patriots niet te bestraffen. Hij verklaarde achteraf dat hij dacht dat er een regel tegen dit soort acties bestond, of toch in ieder geval een ongeschreven wet. New England verstoorde de play van de Steelers echter niet met geluid en niemand stapte over de scrimmagelijn, een legale play dus.

De quarterback verklaarde hierbij ook dat de Steelers wisten van deze praktijk. Er vervolgens toch met twee voeten intrappen en er achteraf over klagen, lijkt dan ook een vreemde actie.

Offensive guard Ramon Foster keek meer in eigen boezem: “I think it’s more heightened because it’s (the Patriots) and it looks like — whatever the case may be, they’re a team that likes to take advantage of those type of situations, and we can’t give that to them. I can’t be mad. That’s on us. We can’t false start.”

In heel deze situatie kan de Patriots weinig verweten worden, ze vonden een opening in de regels en maakten er gebruik van. Het lijkt echter wel duidelijk dat we ons opnieuw kunnen verwachten aan een verandering van de regels in het tussenseizoen.

Hetzelfde gebeurde vorig jaar na de play-offwedstrijd tegen de Ravens. Ook daar maakte New England gebruik van een opening in de regels door te werken met ineligble receivers (receivers die de plaats innamen van een offensive lineman en dus de bal niet mochten vangen). Baltimore was niet klaar voor deze tactiek en coach John Harbaugh noemde het een ‘illegal type of thing’.

 

Het allereerste Gridiron magazine is verschenen. Losse exemplaren zijn te koop voor 2,99 euro en te lezen op smartphone en tablet. Klik op de buttons hieronder om de gratis app te downloaden of bestel een abonnement

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *