Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Holdout kost Chancellor al bijna 2 miljoen dollar

Thuiszitten heeft voor Seahawks safety Kam Chancellor inmiddels een fiks kostenplaatje van 1,87 miljoen dollar opgeleverd. Een bedrag op basis van boetes en gemist salaris omdat hij zich weigert te melden bij het team voordat hij een verbeterd contract krijgt. 

Sinds de start van trainingskamp moet Chancellor 30.000 dollar boete per dag aftikken. Het feit dat hij vanavond niet speelt tegen de St. Louis Rams scheelt hem een ‘paycheck’ van een slordige 267.000 dollar. En dit alles begint langzamerhand aardig op te tellen. Tussen de safety en de Seattle Seahawks wordt wel gesproken, maar het lijkt een strijd tussen stijfkoppen te worden. Dat terwijl Chancellor zegt dat het enige is dat hij een paar miljoen van het geld uit zijn nog resterende drie jarige contract al het komende seizoen wil ontvangen.

Volgens voormalig Seahawks-runningback Marcus Robinson wil Kam Chancellor betaalt worden voor het feit dat hij naast speler ook mentor en coach is voor anderen in de kleedkamer. Zo zou hij runningback Marshawn Lynch met raad en daad hebben bijgestaan. Diezelfde Lynch verscheen onlangs nog op een training met het rugnummer van Chancellor. Deze argumentatie schoot vanochtend in het verkeerde keelgat van voormalig safety Rodney Harrison tijdens de uitzending van NFL Network. “Als leider ben je nu eenmaal mentor van spelers, dat doe je met je hart niet voor het geld.”

De weken zullen we zien wie het langste volhoudt. Chancellor of de Seattle Seahawks. Veel zal samenhangen met de prestaties van de NFC West ploeg. Als zij blijven winnen, komt het moment dichterbij dat Chancellor eieren voor zijn geld moet kiezen. Ook een stijfkop heeft een prijskaartje.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *