Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

John Leijten: “Coaches weten niets van de sport”

Voor de allereerste Gridiron Magazine vertrouwde de Nederlands-Australische coach John Leijten zijn gedachten toe aan papier. Hier vind je een deel van wat bij hem in gedachten sprong. Lees het hele verhaal in de allereerste editie van Gridiron.

”Met het weg vallen van de NFLE is er een hoop knowhow uit Europa vertrokken. Twaalf maanden per jaar werd er door lokale NFLE teams gewerkt aan de ontwikkeling van de sport. Dat bestaat na het wegvallen van de NFLE niet meer. Dus als je over de meerwaarde praat dan is dat allesomvattend: promotie, ontwikkeling, scouting, knowhow, locale professionele aanwezigheid van de sport, roll models. Het is een lange lijst van zeer belangrijke pijlers die er nu niet meer zijn.”

“Er is alleen een toekomst voor American football in Nederland als er een gedegen coaching-opleiding komt. Hiervoor moeten de coaches die er nu zijn zich realiseren dat ze niets weten van de sport. Niets met een hoofdletter! Blijven de coaches zich vasthouden aan uitspraken als “ik speel/coach al 18 jaar”, dan blijft de sport waar het nu is. Sterker nog, dan wordt het slechter. Er is helemaal niet zoveel nodig om de situatie in Nederland te verbeteren.”

Lees hieronder meer in de gratis versie van Gridiron Magazine:

 

Wil je een los nummer bestellen? Gebruik dan de buttons hieronder.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *