Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

NFL laat ‘Headslam’ door Pacman Jones gaan

De NFL zal volgens bronnen Pacman Jones ten hoogste een boete opleggen voor zijn ‘headslam’ tegen Raiders’ receiver Amari Cooper. Opmerkelijk, aangezien het al opmerkelijk was dat de verdediger van de Bengals zondag niet uit het veld werd gestuurd toen hij het  hoofd van de rookie receiver op diens eigen helm sloeg. 

De vlaggetjes vlogen in het rond, maar meer dan een paar yards straf kregen Pacman Jones en dus de Bengals niet. Een veldverwijdering had zomaar gekund, zeker nadat de NFL nog een scherpe memo naar alle teams stuurde over vechten op het veld. Een memo die de papierversnipperaar in kan gaan wanneer de insiders van de NFL gelijk krijgen en Pacman ‘slechts’ een geldboete krijgt.

Amari Cooper doet ondertussen zijn best om als rookie geaccepteerd te worden bij de grote jongens. Hij zegt alleen dat hij verwacht had dat het aantal penalty-yards groter geweest zou zijn. Maar een ‘ejection’ was volgens hem niet nodig, omdat het gewoon een beetje ‘fysiek spelen’ was onderling. Een reactie die niet veel mensen zullen hebben als hun hoofd op de eigen helm geknald wordt.

De NFL reageert doorgaans strenger als een speler zijn vrouw of vriendin een corrigerend tikje geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *