Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Succesvol debuut ex-Rhein Fire headcoach

Hoofdcoach Jim Tomsula van de San Francisco 49ers heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen.  Met een tactiek die weinig tot de verbeelding overliet (rennen, rennen en als je een passing play ingeeft toch maar weer rennen) liep de thuisploeg over de bezoekers uit Minnesota heen: 20-3.

Grinding over the ground: Het is inmiddels een beproefd concept in San Fran, omdat de huidige quarterback Colin Kaepernick nog steeds geen potten breekt. Ook gisteren was er weinig te merken van progressie in reads en een verbetering in accuracy, ondanks dat verslaggever Chris Berman (kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij doordeweeks de stem van Maggie Simpson voor rekening neemt) anders wilde laten doen geloven.

Dit seizoen heeft SF Carlos Hyde tot de beschikking en hij maakte er een waar feestje van. De vervanger van de vertrokken Frank Gore haalde er 168 yards en twee touchdowns uit (6.5 gemiddeld). De overmacht in beeld? Hyde die zelfs binnen de two-minute-warning met eight-men-in-the-box voor makkelijke first downs liep, tot afgrijzen van de hevig gebarende Minnesota-linebackers.

De prestatie van Hyde wierp een schaduw over de running back die vannacht gehoopt had de spotlights te stelen. Running back Adrian Peterson kwam na een tumultueus vorig seizoen (en offseason) weer in actie en werd veelvuldig door de Monday Night Football-crew in beeld genomen. Een smorende verdediging van de Niners hield hem echter aan de ketting (10 attempts, 31 yards).

Heeft Tomsula als blue-collar guy het respect van de lockerroom? Uit handen van zijn quarterback kreeg hij de gameball na de wedstrijd uitgereikt in. Misschien een tegoedje voor het feit dat het team zelf de aanvoerders mocht kiezen.

Het was niet eens niet de eerste overwinning van Tomsula als headcoach van de Niners. In de zeventiende competitieronde van 2010 was hij al eens interim headcoach van de Red&Gold, nadat de toenmalige man in charge (Mike Singletary) bij het grof vuil was gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *