Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Defense Jets geeft ploeg glans

De New York Jets zijn het seizoen 2015 uitstekend begonnen. De ploeg won in week 1 van de Cleveland Browns, maar maakte vannacht indruk door ook in Lucas Oil Stadium de overwinning uit het vuur te slepen. Indianapolis Colts werd met 20-7 verslagen, voornamelijk dankzij de uitstekende defensie.

Vorig seizoen forceerde de defensie van de Jets maar 13 turnovers. Dat was het minste aantal in de NFL. Hoe anders is dat dit seizoen. De Browns werd de bal vijf keer afhandig gemaakt en dat kunstje herhaalde de ploeg tegen de Colts. Andrew Luck leverde de bal maar liefst vier keer in (drie interceptions, een fumble) en ook Frank Gore deed een duit in het zakje met een fumble. Een kostbare, want het kostte de ploeg van Chuck Pagano een touchdown. Drie van de vijf turnovers kwamen in de handen van Darrelle Revis terecht. De tien turnovers in de eerste twee wedstrijden zijn een evenaring van het record van de 1992 Pittsburgh Steelers.

De wederopstanding van de Jets is grotendeels toe te schrijven aan de nieuwe headcoach Todd Bowles. De ‘rookie’ was voorheen defensive coordinator bij de Arizona Cardinals, maar heeft nu de touwtjes in handen bij de J-E-T-S en dat werpt zijn vruchten af. Het roept herinneringen op aan de defensies die Rex Ryan in 2009 en 2010 op het veld zette. Met name de blitzes blijken tot nu toe erg effectief. De offense doet bovendien genoeg om de ploeg een outsider te maken voor een plek in de play-offs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *