Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

“Cincinnati Bengals beste team in NFL”

Cincinnati Bengals is het meest getalenteerde team van de NFL. Althans, dat vindt Baltimore Ravens headcoach John Harbaugh. Of de trainer hier de volledige waarheid spreekt, bezig is met een stukje psychologische oorlogvoering of zichzelf puur indekt voor een nederlaag is week 3 is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat de Bengals en Ravens komend weekend tegenover elkaar staan en Harbaugh is druk bezig zijn team in de underdog positie te praten.

Kijkend naar de cijfers is de uitspraak van de Ravens headcoach niet eens zo gek. De Bengals zijn nog ongeslagen (winst tegen Oakland Raiders en San Diego Charges) en hebben een offensive arsenaal om u tegen te zeggen. Met running backs Jeremy Hill en Giovani Bernard, wide receivers A.J. Green, Marvin Lewis, Mohammed Sanu, Gregg Littl , Brandon Tate en tight end Tyler Eifert heeft quarterback Andy Dalton opties te over.

De bekritiseerde spelverdeler zelf laat zich tot nu toe ook van zijn beste kant zien. In de eerste twee wedstrijden gooide hij 483 yards en 5 touchdown passes bij elkaar. Daarbij werd Dalton geen enkele keer onderschept. Tel daarbij een steeds sterk wordende defense bij op en de bewondering van Harbaugh lijkt gegrond.

‘Ik heb enorm veel bewondering en respect voor dit team. Het begint allemaal bij A.J. Green, maar de rest van de groep bestaat ook enkel uit geweldige talenten. Daarbij beschikken de Bengals over een ijzersterke offensive line. Het complete plaatje klopt’, aldus de Baltimore Ravens headcoach.

De Ravens zelf doen het dit jaar een stuk minder. De ploeg wacht na nederlagen tegen Denver Broncos en Oakland Raiders nog op de eerste zege. Wie weet dat die uitgerekend komend weekend tegen het beste team van de NFL tot stand komt.

 

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *