Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterback Andy Dalton eindelijk ‘over the hump’?

Cincinnati Bengals worden momenteel overladen met (al dan niet gemeende) complimenten. Waar Baltimore Ravens headcoach John Harbaugh deze week het team nog uitriep als beste ploeg van de gehele competitie, kreeg Andy Dalton nog voor het duel tegen Baltimore te horen dat hij de beste quarterback uit de NFL is. Het kwam dan wel uit de mond van teamgenoot Andre Smith, maar toch. Het zal je maar gezegd worden: beste spelverdeler in een competitie waar ook types als Tom Brady, Aaron Rodgers en Peyton Manning hun kunsten vertonen.

Dalton kent zowel voor- als tegenstanders. Vanaf het moment dat hij in 2011 het stokje in Cincinnati heeft overgenomen van Carson Palmer bestaat er volop twijfel of hij wel de juiste quarterback voor de Bengals is. Dalton is wisselvallig en zou te weinig uitstraling hebben. Maar hij leidde de ploeg wel weer vier maal op rij naar de playoffs, iets wat de Bengals al jaren niet was gelukt. Alleen blijkt een playoff wedstrijd winnen nog iets te veel gevraagd.

Toch ziet tackle Smith zijn ploeggenoot als de beste spelverdeler van de competitie: “Andy is een fenomenale quarterback. Hij doet alles goed, hij is een geweldige leider en motiveert iedereen om ook extra zijn best te doen en het beste uit zich zelf te halen. Andy zelf is de afgelopen vier jaar ook enorm gegroeid en volwassen geworden. Voor mij is het de allerbeste quarterback in de NFL.”

Dit seizoen maakt Dalton deze woorden in ieder geval nog waar. Hij gooide afgelopen zondag weliswaar zijn eerste twee intercepties van het seizoen, maar daar staat tegenover dat hij zijn ploeg (ondanks die turnovers) knap voorbij de Baltimore Ravens wist te loodsen: 28-24.

Door: Niels Root

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *