Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Geen Beastmode op Monday Night Football

Seattle Seahawks running back Marshawn Lynch speelt vanavond niet tegen de Detroit Lions. Beastmode blesseerde zich aan de hamstring vorige week. Hij verliet de wedstrijd tegen de Chicago Bears na amper 11 snaps en vijf carries. De speelkansen van Lynch werden vorige week nog op 50/50 geschat, gisteren raakte echter al bekend dat hij niet tijdig fit zal geraken. Hij mist zo zijn eerste wedstrijd sinds 2011.

De blessure betekent meer speeltijd voor indrukwekkende undrafted rookie, Thomas Rawls. Het Central Michigan product liep vorige week voor 104 yards op 16 pogingen. Met Christine Michael nu in Dallas en Robert Turbin in Cleveland, zal hij een groot deel van de aanval moeten dragen. Ook Fred Jackson zal ongetwijfeld een belangrijke rol krijgen op passing downs, al kon hij nog geen indruk maken in het truitje van de Seahawks. 

Voorlopig is 2015 nog niet het seizoen van Lynch. De 29-jarige running back haalde in drie wedstrijden nog maar 138 yards op, ongetwijfeld een verklaring voor de trage start van de Seahawks. Een verlies tegen de 0-3 Lions zou de Seahawks op 1-3 voor het seizoen brengen.

Ook defensive tackle Brandon Mebane zal vanavond niet op het veld verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *