Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

ACL-Duivel slaat opnieuw toe

Alle blessures bijhouden voor jullie is spijtig genoeg onmogelijk. Blessures horen nu eenmaal bij football. Zo lang het over kleine spelers gaat staan we er meestal zelfs niet bij stil. Af en toe raakt er echter een grote naam geblesseerd en wordt de droom om super-bowl winnaar te worden dit seizoen voor menig fan (en fantasy-gm) aanzienlijk verkleind. Zo ook vorige zondag toen Jamaal Charles zijn knie verdraaide in de wedstrijd tegen de Chicago Bears.

De non-contact injury zag er niet al te fraai uit. De knie van Charles maakte een rare hoek, de running back liet zich direct op de grond vallen en tastte naar zijn rechterknie. Met hulp van een aantal trainers ging hij naar de zijlijn en van daar direct de kleedkamer in. En dan is het bang afwachten. Vandaag werd met het doen van een MRI duidelijk dat Jamaal Charles zijn ACL gescheurd heeft. De ACL-duivel maakte zijn volgende slachtoffer.

Na zo’n zware blessure is het ook niet altijd duidelijk hoe spelers terugkomen. Voor Adrian Peterson was het bijvoorbeeld geen probleem. Hij kwam terug in de beste vorm van zijn leven. Andere spelers zoals Sam Bradford blijven sukkelen en scheuren meermaals hun kruisband terug af. Het kan dus zijn dat Charles nooit meer helemaal zichzelf wordt. Een lichtpuntje in de duisternis: een aantal jaar geleden scheurde Charles de ACL in zijn linkerknie al eens. Na revalidatie bleek hij ook terug volledig in orde te zijn.

Hoe dan ook zit het seizoen er op voor de running back die de hoogste yards per carry heeft in zijn volledige carrière. Hopelijk verloopt het herstel spoedig voor Charles. Zonder hem zijn de Kansas City Chiefs immers niet al te veel waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *