Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Meet the Barbarians: Michel Eeman

In een unieke serie van artikelen stellen wij de leden van de Belgian Barbarians aan het grote publiek voor. Op 24 oktober speelt dit nationale American football-team een belangrijk kwalificatieduel tegen de Dutch Lions. Vandaag: Defensive Back Michel Eeman.

Naam/Name:
Michel Eeman

Positie/Position
Defensive Back (Limburg Shotguns)

Grootste football herinnering/Biggest football memory:
Mijn beste football herinnering is onze eerste winst ooit met de Limburg Shotguns tegen de Leuven Lions. Een heel spannende wedstrijd waarin wij aan het langste eind trokken in de laatste minuut door nog een touchdown te scoren. In die wedstrijd scoorde ik ook de eerste touchdown van mijn carrière, de eerste ooit voor de Limburg Shotguns!

My best football memory is our first win ever with the Limburg Shotguns against the Leuven Lions. A real exciting game where we won by scoring a touchdown in the very last minute. In this game I scored for the first time in my carreer and I was the first person to ever score a touchdown for the Limburg Shotguns.

Footballprestatie waar ik het meest trots op ben/Football accomplishment I am most proud about:
Het meest trotse ben ik natuurlijk op mijn selectie voor de Barbarians. Ik had nooit verwacht zo een hoog niveau te halen na een zware ACL blessure in 2012. Maar hard work pays off.

My proudest moment was the selection for the Belgian National team. I never expected to perform at such a high level after an ACL-injury in 2012. But hard work pays off!

Beste football speler van BE/Best player in Belgium:
De beste speler in België is volgens mij Nick Van Hee, linebacker van de Ostend Pirates. Hij is de meest veelzijdige linebacker die ik ken. Hij kan zowel op offense, defense als op special teams zijn plan trekken. Zo speelde hij vorig jaar nog even quarterback in de halve finale toen Benedict Vermaut de wedstrijd moest verlaten met een schouderblessure.

The best player in Belgium is Nick Van Hee, linebacker for the Ostend Pirates. He is the most versatile player I know. He can play offense, defensa and special team. He even played quarterback last year in the semi finals when Benedict Vermaut got injured.

Favo NFL team/Favorite NFL team:
Mijn favoriete NFL team is de Minnesota Vikings. Vooral running back Adrian Peterson kan mij wel bekoren. Aan de defensieve zijde van de bal is safety Harrison Smith en van mijn grote favorieten.

My favorite NFl team is the Minnesota Vikings. Running back Adrian Peterson and Safety Harrison Smith are my two favorite players.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *