Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Steelers’ Heyward in beroep om ‘eye black’

Cameron Heyward ligt in de clinche met de NFL. Voor de tweede week op rij droeg de defensive end van de Pittsburgh Steelers speciale ‘eye black’-strips onder zijn ogen. Daarop stonden de woorden ‘Iron Head’, een verwijzing naar zijn vader die in 2006 overleed aan de gevolgen van kanker. Van de NFL mag het dragen van dit soort strips echter niet.

De eerste keer dat Heyward de strips droeg, kreeg hij al een boete opgelegd van de NFL. Iedereen sprak er schande van, maar regels zijn nu eenmaal regels. Heyward besloot het afgelopen weekend echter nogmaals te doen en opnieuw moest de verdediger lappen. Dat pikte hij echter niet en daarom gaat hij nu in beroep tegen de straf.

Heyward is niet van plan ermee op te houden en kan zich beroepen op het feit dat Devon Still de boetes vorig jaar ook niet ontving. Still’s dochter Leah werd een bekendheid toen hij onthulde dat ze vocht tegen kanker. Met de strips ‘Leah Strong’ onder zijn ogen gaf hij de actie kracht bij. De NFL gaf hier echter geen boetes voor. Heyward heeft nu de hulp van Still ingeroepen bij zijn verweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *