Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

What to look out for NFL: week 7

Door de grote focus van Gridiron op de interland Nederland-België vergeten we soms dat de NFL ook nog altijd bestaat. Vannacht begint week 7 van het 2015 NFL seizoen. Het moment waar we al sinds maandagnacht naar uitkeken is er uiteindelijk weer. Onze 32 favoriete teams zullen het weer tegen elkaar opnemen en zoals elke week zullen er helden en losers zijn. Spijtig genoeg betekent dat ook dat er keuzes gemaakt moeten worden. De gemiddelde NFL fan kan namelijk niet alle wedstrijden zien, tegelijk of achter elkaar. Daarom maken wij bij Gridiron elke donderdag een lijstje met de dingen om naar uit te kijken voor het komende American Football weekend. Vandaag deel 7 van de 21.

1. Seattle Seahawks @ San Fransisco 49’ers
Deze division-rivalry die toch een van de grootste is in football is elke keer weer een wedstrijd waar de fans van beide teams naar uit kijken. Haat is misschien een groot woord maar beide teams hebben toch een fundamentele hekel aan elkaar. Logisch ook, een wedstrijd die zo veel geschiedenis heeft. Niet gemaakt bij hun twee ontmoetingen tijdens het reguliere seizoen maar ook in de play-offs. Zo wonnen de Seahawks van de 49’ers in de NFC championship game twee jaar geleden. Iedereen herinnert zich de uitspraken van Richard Sherman na die wedstrijd: don’t you ever talk about the best’.

Deze week is de matchup vooral interessant omdat beide teams die in voorgaande jaren zo dominant waren samen aan de bodem van hun division zitten. Ook hier is het voor beiden weer zaak om een win op zak te steken om hun seizoen om te draaien. Vooral voor Collin Kaepernick is het een make-or-break jaar. Hij speelde zo slecht dat ik een nieuwe schaal van slechtheid op hem baseerde. De Kaepernick-Rodgers schaal.

2. Dallas Cowboys @ New York Giants
De Giants zijn klaar om revanche te nemen tegen de Cowboys na een nipt verlies eerder op het seizoen waarin een late touchdown van Jason Witten de strijd beslechtte. Gelukkig voor de Giants is Tony Romo nog steeds uit en zal ook Dez Bryant niet aantreden deze wedstrijd. Met de blessures van belangrijke Cowboys, in combinatie met het betere spel van de Giants secondary, zijn de Giants klaar om hun division rival te ontvangen.

Aan de andere zijde is het vooral uitkijken naar het spel van Matt Cassel. De quarterback die Tony Romo vervangt. Hij zal spijtig genoeg geen beroep kunnen doen op ster Dez Bryant maar heeft nog steeds de beste offensive line in de NFL voor zich staan en Tight end Jason Witten om de bal naar toe te werpen.

3. New York Jets @ New England Patriots
Voor de mensen die het niet doorhadden. Het thema van deze editie van what to look out for NFL is divisional matchups. Het is echter wel al lang geleden dat de New York Jets een ploeg waren om naar uit te kijken. Dit jaar is nieuwe head-coach Todd Bowles er tot nu toe in geslaagd om van de Jets een leuke ploeg te maken. Dit heeft niet in het minst te maken met een geweldige defense die momenteel op het nummer 1 staat in de Defensive rankings. Met de minste yards tegen, het minste punten tegen en een hoge turnover ratio is deze defense een genot om naar te kijken.

De sterke defense van de Jets neemt het op tegen een ijzersterke offense van de patriots geleid door Tom Brady. Tom Fantastic lijkt zijn tweede jeugd gevonden te hebben en speelt tot nu toe op een zeer hoog niveau. Met 14 touchdown passes, 1699 yards en maar 1 interception blijft hij met zijn 38 jaar een van de beste quarterbacks in de NFL. Een leuke storyline is de matchup Brady-Revis. De team-maats van vorig jaar nemen het tegen elkaar op in, wat ik vind, de meest interessante wedstrijd van dit seizoen tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *