Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Broncos versterken zich met Vernon Davis

Het is fire sale bij de San Francisco 49ers. De ploeg staat op twee overwinningen na acht wedstrijden en richt zich daarom alvast op volgend seizoen. Onderdeel daarvan is blijkbaar afstand nemen van oude bekenden, waaronder Vernon Davis. De ploeg bereikte maandag overeenstemming met de Denver Broncos over het verschepen van de ervaren tight end.

In ruil voor de diensten van Davis én een keuze in de zevende ronde van de NFL Draft van 2016, ontvangen de Niners de keuze in de zesde ronde van de Denver Broncos. De ploeg van Gary Kubiak ziet in Davis een integraal onderdeel van de offense, die tegen de Packers tekenen van leven vertoonde. “De sleutel hier is om hem zo snel mogelijk in de mix te krijgen en ik denk dat dat heel snel kan. Daarom maken we deze keuze, want we wilden hem hier hebben, hem zo snel mogelijk in de mix krijgen en onze offense helpen om stappen te maken.”

Davis speelde tot nu toe zijn hele carrière bij de Niners. De tight end werd in 2006 gedraft en ontpopte zich al snel tot een belangrijke schakel voor de ploeg. 2009 was zijn absolute hoogtepunt. Hij evenaarde het (tot op dat moment) NFL-record voor meeste touchdowns van een tight end in een seizoen (13) en mocht voor het eerst naar de Pro Bowl.

Davis toonde zich gracieus en bedankte de 49ers, haar fans, zijn coaches, de staf en zijn ploeggenoten voor de geweldige jaren. Een trade hing al langer in de lucht en na afloop van de wedstrijd tegen de St. Louis Rams had Davis al een gevoel dat hij aan de beurt was. “Het is een mogelijkheid en er is niets wat ik kan doen. Ik ben overal op voorbereid. Niks verrast mij.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *