Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling Problems #10: Bad to worse

Chicago Bears (+7) over ST. LOUIS RAMS

Na een dramatisch begin van het seizoen doet Chicago het helemaal niet zo slecht. Oakland, Kansas City en San Diego werden verslagen en tegen Detroit en Minnesota was het verschil slechts drie punten. Dat sterkt in de gedachte dat de ploeg het ook tegen St. Louis best spannend kan houden. Jeremy Langford liet vorige week zien een waardige vervanger te zijn voor Matt Forte en zolang Cutler de ballen in de buurt van Alshon Jeffery krijgt, komt alles goed. Mijn advies: quick passes. Ontwijk de passrush van de Rams.

Miami Dolphins (+6) over PHILADELPHIA EAGLES

Na een fantastisch begin van Dan Campbell’s carrière als headcoach, is het wat ingezakt bij de Dolphins. Toch heeft deze ploeg teveel kwaliteit om dik te verliezen van de Eagles. Het verlies tegen de Patriots was logisch, de nederlaag tegen de Bills te pijnlijk. Miami wil zich herpakken tegen de wisselvallige Eagles. Het verlies van Cameron Wake doet pijn in de passrush, maar de run defense is nog altijd intact en moet DeMarco Murray indammen. Zolang dat gebeurt, heeft Miami een kans om te winnen.

Carolina Panthers (-4.5) over TENNESSEE TITANS

Nog een headcoach die lekker is begonnen: Mike Mularkey in Tennessee. Een voordeel voor hem ten opzichte van Ken Whisenhunt? Hij had Marcus Mariota weer eens onder center staan. Whisenhunt heeft nooit echt de kans gehad om met de jongeling te experimenteren, dus is het aan Mularkey. Toch laat Vegas hier maar weinig liefde zien voor de 8-0 Panthers. 8-0, he. En dat zijn geen lullige overwinningen. Carolina verrast vriend en vijand, met name vanwege het geweldige spel van Cam Newton en de defensie. Josh Norman en Thomas Davis spelen op een Pro Bowl-niveau en gaan het Mariota heel moeilijk maken.

OAKLAND RAIDERS (-3) over Minnesota Vikings

De battle tussen de derde en vierde quarterback van de 2014 NFL Draft. Minnesota en Oakland hebben er waarschijnlijk geen seconde spijt van dat ze deze jongens hebben gekozen en terecht. Teddy Bridgewater maakte grote sprongen in zijn tweede jaar en Derek Carr is de belichaming van de wederopstanding van de Oakland Raiders. Ik acht de ploegen op ongeveer hetzelfde niveau, waardoor ik de voorkeur geef aan de thuisploeg. Ze hebben een enorm fanatieke fanschare en die leeft weer dankzij het goede spel.

DENVER BRONCOS (-4.5) over Kansas City Chiefs

Vorige week moesten de Broncos voor het eerst dit seizoen een nederlaag slikken, maar de reactie van Vegas lijkt me wat overdreven. De ploeg van John Fox is slechts een lichte favoriet tegen de Kansas City Chiefs, die een aantal weken geleden hun belangrijkste offensieve wapen kwijraakten (Jamal Charles). Zonder hem moeten ze het nu opnemen tegen een van de beste defensies van de NFL. Zelfs als Peyton Manning geen Pro Bowl-niveau haalt, winnen de Broncos dit zonder al teveel moeite.

SEATTLE SEAHAWKS (-3) over Arizona Cardinals

Vorig seizoen was het bezoek van de Cardinals aan Seattle de ommekeer voor beide ploegen. Voor Arizona het begin van de ondergang, voor Seattle het begin van de weg naar de Super Bowl. De Hawks hebben nog altijd een niets ontzienende defensie, maar de aanval hapert. Met name bij Marshawn Lynch wil het nog niet echt vlotten en echt blessurevrij is hij ook niet. Toch voelt het alsof de ommekeer aanstaande is en misschien is zo’n Sunday Night Football wedstrijd tegen een directe concurrent wel de catalysator.

Vorige week: 1-5
Stand: 15-21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *