Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Broncos zonder Peyton Manning naar Chicago

Denver Broncos quarterback Peyton Manning heeft er een rotweekend op zitten. De nieuwe recordhouder in career passing yards sinds zondag, speelde de misschien wel slechtste wedstrijd uit zijn carrière. In de verloren wedstrijd tegen de Kansas City Chiefs werd hij in het derde kwart naar de kant gehaald voor back-up Brock Osweiler, geen minuut te vroeg. Manning gooide welgeteld één bal meer naar zijn teamgenoten, dan naar verdedigers van de Chiefs. Hij beëindigde zijn wedstrijd met 5 completions op 20 pogingen, 35 yards, 4 interceptions en passer rating van 0.0.

Achteraf bleek dat Manning sinds de wedstrijd tegen de Colts sukkelt met plantaire fasciitis, een ontsteking aan de voetzool na overbelasting. De pijn uit zich vooral in de hiel en, ik spreek uit ervaring, kan je mobiliteit erg hinderen. De quarterback weigerde de blessures als excuus in te roepen, -en sommige dramatische beslissingen tonen ook wel aan dat er meer aan de hand is- toch gaf head coach Gary Kubiak al aan dat hij Manning nooit het veld op had mogen sturen. Hij was doorheen de wedstrijd niet in staat om goed af te zetten bij zijn worpen, hierdoor werd zijn al gehavende armkracht nog verder onder druk gezet. Om hem fit te krijgen voor het einde van het seizoen, wordt hem nu wat rust gegund.

Vierdejaars quarterback Brock Osweiler mag nu bewijzen wat hij waard is. Vele analisten zien in hem een betere fit voor het boot-action systeem van Kubiak. Het valt in ieder geval niet te betwisten dat Osweiler een krachtigere arm heeft en mobieler is dan Manning, maar welke quarterback scoort niet beter in deze categorieën dan een 39-jarige Manning?

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Kubiak het zal aandurven om Manning op de bank te zetten indien hij weer fit is, al zou dit wel aanleiding geven tot een aantal interessante discussies. Een aantal goede wedstrijden zouden Osweiler in ieder geval wel in pole position brengen om Manning op te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *