Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

TOTO Gambling Problems #11: Road warriors

Dallas Cowboys (-1.5) over MIAMI DOLPHINS

Het is zover: Tony Romo is terug. De spelverdeler zag zijn ploeg de afgelopen weken een aantal keren dichtbij een overwinning komen, maar telkens ging het mis. Ook vorige week tegen de Tampa Bay Buccaneers, toen een cruciale fumble van Jameis Winston niet doorging vanwege defensive holding. Romo mag dus de puinhopen gaan opruimen, om te beginnen in Miami waar thuisvoordeel niet in de woordenschat voorkomt. Verwacht een statement van ‘America’s Team’.

New York Jets (+3) HOUSTON TEXANS

Het is een raar seizoen voor Houston. De ploeg komt vaak negatief in het nieuws en heeft al een aantal vervelende nederlagen moeten slikken, maar vorige week was het vooral euforie. Euforie omdat Cincinnati werd verslagen en omdat de ploeg boven kwam drijven in de AFC South. Deze week nemen ze het op tegen de Jets met wederom T.J. Yates als quarterback. Die gaat het lastig krijgen tegen New York, dat niet in een geweldige fase zit. Zolang ze echter de bal in de handen van Chris Ivory duwen, komt alles goed bij de ploeg van Todd Bowles.

St. Louis Rams (+2.5) over BATIMORE RAVENS

De Ravens staan op 2-7 en zien hun seizoen als een nachtkaars uitgaan, maar toch zijn ze favoriet tegen de Rams. Opvallend. Geef mij maar gewoon de Rams met een prima defensie en Todd Gurley. Dan maakt het ook niet uit of Nick Foles of Case Keenum onder center staat. Ik verwacht namelijk een monsterdag voor Gurley met misschien wel 200 rushing yards en een paar TD’s.

SEATTLE SEAHAWKS (-13.5) over San Francisco 49ers

Het is complete chaos bij de Niners. Colin Kaepernick ligt eruit voor de rest van het seizoen, omdat hij een operatie moet ondergaan aan zijn schouder. Naar verluidt vroeg hij al enkele weken om zo’n MRI, maar zag zijn ploeg daar geen heil in. Het is dus wederom de beurt aan Blaine Gabbert, die vorige week indruk maakte in een overwinning op de Atlanta Falcons. Toch moet hij het nu opnemen tegen de Legion of Boom. Die zullen het spel moeten maken, want aanvallend zijn de Seahawks op een dood spoor belandt. Toch kan een duel tegen de Niners zomaar wonderen doen, zeker omdat de vorige ontmoeting een gemakkelijke prooi werd voor de Hawks. Verwacht opnieuw een blowout.

Cincinnati Bengals (+4.5) over ARIZONA CARDINALS

De Bengals zoeken revanche na een belabberde wedstrijd in eigen huis tegen de Houston Texans. Dat moet gebeuren tegen de Cardinals. We mogen dit dus best betitelen als een gigantenstrijd. Cincinnati is nog altijd één van de meest getalenteerde teams van de NFL en Andy Dalton heeft al laten zien ook onder de spotlights te kunnen presteren (vorige week uitgezonderd). Carson Palmer is op zijn oude dag trouwens bezig aan één van zijn beste seizoenen. Zijn Cardinals zijn een kandidaat voor de titel. Verwacht een spannende wedstrijd met de Bengals als winnaars.

NEW ENGLAND PATRIOTS (-7) over Buffalo Bills

De blessures blijven zich opstapelen voor de New England Patriots. Julian Edelman is de meest recente die zich moest melden in de ziekenboeg. Toch twijfelt niemand erover dat de Patriots blijven winnen. Bill Belichick leeft voor het ‘next man up’-principe. Danny Amendola gaat dus een grotere rol krijgen. Zolang Tom Brady echter de spelverdeler is, blijft dit de beste ploeg van de NFL. De man is 38, maar bezig aan zijn fijnste kunstje ooit. Daar gaan de Bills niets aan veranderen.

Vorige week: 3-3
Stand: 18-24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *