Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Nieuwe hoofdcoach Arnhem Falcons

De Arnhem Falcons hebben afgelopen woensdag hun nieuwe trainer aan de selectie gepresenteerd. Het is de Duitse Amerikaan Donnie Avant, een speler-coach met een indrukwekkende staat van dienst.

Avant is een voormalig college-speler van Virginia State University in de Verenigde Staten. Bovendien kwam hij twee seizoenen uit in de indoor ArenA Football League, alvorens hij naar Europa kwam. In Duitsland speelde hij ondermeer voor de Dresden Monarchs en Cologne Falcons. Het laatste jaar was hij al actief als coach: voor het tweede team van Dusseldorf Panther.

Bij de Falcons streeft Avant er naar om zes coaches om zich heen te verzamelen. “Het is mijn eerste prioriteit om mijn coaching staff te completeren om zodoende onze spelers zo goed mogelijk te kunnen laten leren,” aldus de nieuwe coach.

Voorlopig moet Avant het in Arnhem doen met defensive coordinator Wouter Lether en offensive coordinator Alfred Portengen. 

Preses Harry van den Boogaard van de Gelderse equipe was verheugd met de aanstelling: “Ik denk dat we een fantastische coach hebben gevonden die ons als club en team naar een hoger niveau kan tillen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *