Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

New England Patriots overspoeld door blessures

De New England Patriots nemen het vanavond op tegen de New York Jets in een belangrijke wedstrijd voor de samenstelling van het play-offveld. De Jets kunnen maar beter winnen als ze nog eens kans willen maken om over Pittsburgh of Kansas City de play-offs in te springen. Een winst voor de Patriots betekent dan weer de number one seed en thuisvoordeel tot aan de Super Bowl. New England komt echter zwaar gehavend aan de kick-off. Dit was de voorbije weken uiteraard niet anders, maar ze zullen zo langzaamaan wel beginnen hopen dat de blessuregolf wat gaat liggen.

Vooral de wide receivers en safeties werden deze week hard getroffen. Zowel Julian Edelman als Dany Amendola zullen vanavond niet spelen. Edelman wordt overigens pas terug verwacht in de play-offs, Amendola zou volgende week al opnieuw op het veld kunnen verschijnen. Rob Gronkowski zal dus omringd worden door spelers als James White, Brandon Bolden, Keshawn Martin en Brandon Lafell (al is die ook nog steeds questionable), niet echt een groep waar Darelle Revis en co. van onder de indruk zullen zijn.

Starting safeties Pat Chung en Devin McCourty moeten de wedstrijd ook aan zich laten voorbij gaan. Duron Harmon en Tavon Wilson zullen zo in de basis komen te staan. De Patriots speelden dit seizoen vaak met drie safeties, met Chung als slot cornerback. Belichiks defensieve creativiteit zal dus op de proef worden gesteld.

Linebacker Dont’a Hightower en TE Scott Chandler zijn overigens ook nog twijfelachtig en linebacker Jonathan Freeney is out. 

Er lijkt voor de Jets geen beter mogelijk moment te zijn voor deze wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *