Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bartolozzi: “Geldschieter nodig voor evenaring Waalwijk”

Claudio Bartolozzi werd een jaar geleden nog voor gek verklaard, maar volhardde in zijn droom: hij regelde een EK-kwalificatieduel tussen Dutch Lions en Belgian Barbarians in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. ‘Clau’ wist 4200 toeschouwers op de been te brengen en wordt door veel football-liefhebbers geroemd als de ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Maar wat heeft ‘Waalwijk’ ons gebracht?

“American Football is een van de kleinste sporten van Nederland, maar tegelijk een van de sporten die het mooist is als dit groot wordt gepresenteerd,” zo begint Claudio Bartolozzi. “Je moet het eigenlijk doen zoals Amerikanen dat met bijna elke sport doen. Binnen de Nederlandse American Football Bond is in de laatste 25 jaar nog niet eerder een evenement op deze schaal georganiseerd. Het is ons gelukt met minimale middelen 4.500 toeschouwers naar het Mandemakers Stadion te krijgen. Het bewijst dat een groot deel van de fan-base nog altijd warm te krijgen is voor een avond American Football met het bijbehorende entertainment.”

Toch zal Claudio Bartolozzi en zijn werkgroep geen gooi doen naar de organisatie van het Europees Kampioenschap, als Engeland besluit dat organisatie niet voor hen is weggelegd. “Het evenement dat wij in Waalwijk hebben neergezet is niet te financieren vanuit enkel de kaartverkoop. Daarom zal er altijd een geldschieter moeten zijn vanuit het bedrijfsleven of vanuit de overheid. Na een aantal goede gesprekken met verschillende ervaren partijen, is gebleken dat er geen subsidies bestaan om dergelijk project te kunnen financieren. Hoe mooi onze sport ook is, Den Haag blijft zich wat dat betreft toch aardig blindstaren op de gevestigde sporten in ons land. Dat is natuurlijk ook erg jammer. American Football en Flag Football zijn tenslotte de enige sporten waar ook de ‘dikke kinderen’ een plek kunnen krijgen en zich zeer nuttig kunnen maken. Dat zie ik in vrijwel geen enkele andere sport terug.”

Waar Claudio wel oplossingen ziet? Lees de nieuwste editie van Gridiron Magazine of bestel een abonnement voor slechts 9,95.  Een los nummer kun je bestellen via de USA Sports app, zowel te downloaden via iTunes als via Google Play.

Voor Android:
get-it-on-google-play-button-300x88

En voor iOS:
ios-download-button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *